Próbowałyście kiedyś różowej czekolady? Prace nad jej stworzeniem trwały 10 lat! Wreszcie jest…
Różowa czekolada – rubinowa przyjemność!
Lubisz czekoladę i możesz ją jeść garściami? Och, chyba każdy ma takie dni, kiedy czekolada staje się “poprawiaczem” humoru. Jeśli więc też jesteś miłośnikiem lub miłośniczką tej słodkiej przyjemności, to z pewnością zainteresuje cię wiadomość, że powstał nowy rodzaj czekolady zwany Ruby Chocolate. Różowa czekolada to zupełna nowość w kulinarnych trendach i obecnie jest jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów na świecie!
Ruby Chocolate została stworzona przez szwajcarskich naukowców w laboratorium jednego z największych producentów czekolady na świecie – Ballet Callebaut. Prace nad stworzeniem tego przysmaku trwają już od 10 lat. Niestety obecnie tylko kilka osób miało przyjemność spróbować różowej czekolady. Szczęśliwcami byli testerzy z Wielkiej Brytanii, USA, Chin i Japonii.
Różowa czekolada – jak smakuje?
Różową czekoladę uzyskuje się ze ziaren specjalnej odmiany kakaowca, którą znaleźć można tylko w kilku miejscach na świecie – Wybrzeże Kości Słoniowej, Brazylia i Ekwador. Jest więc całkowicie naturalnym produktem. Według opinii testerów, który próbowali tego rarytasu, różowa czekolada posiada owocowy smak przypominający jagody i owoce leśne. Jest więc słodka i z lekkim, kwaśnym posmakiem. Testerzy zgodnie stwierdzili, że smak ten jest bardzo kuszący i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim fanom czekolady.
https://www.instagram.com/p/BYqfcjJBulm/
Różowa czekolada – kiedy będzie dostępna?
Według zapowiedzi producentów Ruby Chocolate będzie dostępna już od następnego roku (2018) i prawdopodobnie zostanie wprowadzona na rynek na walentynki. Już teraz możemy sobie wyobrazić urocze, różowe czekoladki w kształcie serduszek. To będzie prawdziwie szaleństwo!
Masz ochotę na różową czekoladę? My nie możemy się już doczekać, kiedy będziesz można ją kupić! Ślinka cieknie na samą myśl. Pychota!