kobiecy.pl

Zupa krem ze szparagów [PRZEPIS]

materiały prasowe

Szparagi można albo kochać albo nienawidzić. Przez długi czas byłam w tej drugiej grupie. Dopóki nie dowiedziałam się, jak je właściwie przygotowywać! Zupa krem ze szparagów ze względu na swoje właściwości odżywcze i niską kaloryczność powinna od czasu do czasu zagościć też na Waszych stołach.

Zupa krem ze szparagów: przepis

Składniki (4 porcje):

Woda źródlana Mama i ja: 1,5 l – cena: 2zł;  0,5 l – cena: 1,50zł ; 33 l – cena: ok. 1,2 zł

Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki, selera i pietruszkę, a następnie pokrój w kostkę.
  2. W garnku o grubym dnie rozgrzej olej, a następnie wrzuć pokrojone warzywa. Podsmaż je mieszając co kilka minut.
  3. Dodaj pokrojonego pora i czosnek. Podsmażaj składniki przez 1-2 minuty.
  4. Dolej wodę i dodaj zioła, a następnie zagotuj wszystkie składniki. Pozostaw zupę na wolnym ogniu na około 5 minut.
  5. Umyj szparagi i odłam ich końcówki. Dodaj szparagi do garnka i gotuj do miękkości.
  6. Zblenduj zupę, a następnie zagotuj.
  7. Podaj ją z pokrojonymi pistacjami, migdałami i ziołami.
Exit mobile version